Blog

Alles over handdoek afmetingen: Welke maat heb jij nodig?

Gepubliceerd op: 31 Juli 2024

Wanneer je op zoek bent naar nieuw badtextiel bij Textieltopper.eu, kom je al snel allerlei verschillende afmetingen handdoeken tegen. Maar waarvoor gebruik je nu precies die kleine handdoeken en waarvoor grote handdoeken? En welke afmetingen heb je eigenlijk nodig voor jouw huishouden? In deze blog leggen we je alles uit over de verschillende afmetingen handdoeken en hun toepassingen.

Verschillende afmetingen handdoeken en wanneer je ze gebruikt

1. Gastendoekjes (30x50 cm)

Gastendoekjes zijn kleine handdoeken die vaak gebruikt worden in het toilet of de badkamer als handdoekje om je handen mee af te drogen. Door hun compacte formaat zijn de gastendoekjes, zoals de naam al zegt, ideaal voor gasten en nemen ze weinig ruimte in beslag op een klein handdoekrekje. Ze zijn voorzien van een handig lusje zodat je hem overal gemakkelijk ophangt

Gebruik: Handen afdrogen, gastendoekje in het toilet of de badkamer.

2. Handdoeken (50x100 cm)

Dit is de standaardmaat voor handdoeken en wordt het meest gebruikt in huishoudens. 50x100 handdoeken zijn groot genoeg om je lichaam grotendeels mee af te drogen na een douche of bad, maar compact genoeg om makkelijk te hanteren en op te bergen. Daarnaast zijn ze ook ideaal om je haren mee af te drogen, door de compacte maat draai je hem gemakkelijk strak om je hoofd wanneer je geen speciale haarhanddoek hebt.

Gebruik: Lichaam en haren afdrogen na een douche of bad, meenemen naar de sportschool. (tip: ook handig voor in de sportschool zijn de speciale sporthanddoeken, deze handdoeken hang je gemakkelijk om je nek door hun afmeting van 30x130 cm).

3. Middelgrote handdoeken (60x110 cm)

Middelgrote handdoeken bieden een iets groter droog oppervlak dan de standaard handdoeken, wat extra comfort biedt zonder te groot te zijn. De 60x100 handdoeken zijn veelzijdig en kunnen zowel thuis als in de sportschool goed van pas komen. Wanneer jij de 50x100 handdoeken net iets te klein vindt, dan zijn is dit dé ideale afmeting.

Gebruik: Lichaam afdrogen, ideaal voor dagelijks gebruik, geschikt voor zowel thuis als in de sportschool.

4. Douchehanddoeken (70x140 cm)

Douchehanddoeken zijn een stuk groter dan de standaard 50x100 handdoeken en bieden meer droog oppervlak. De douchehanddoeken 70x140 zijn ideaal voor volwassenen die na een douche of bad graag een grotere handdoek gebruiken voor extra comfort en efficiëntie bij het afdrogen. Zo haal je het luxe hotelgevoel naar huis.

Gebruik: Volledig lichaam afdrogen, geschikt voor volwassenen.

5. Badlakens (100x180 cm)

Badlakens zijn de grootste handdoeken (100 x 180 cm) die beschikbaar zijn en bieden maximale bedekking en comfort. Ze zijn perfect om jezelf volledig in te wikkelen na een bad of douche, en worden ook vaak gebruikt op het strand of bij het zwembad vanwege hun grote formaat.

Gebruik: Volledig lichaam afdrogen, inwikkelen na een bad, strandlaken.

6.  Washandjes (16x21 cm)

Tot slot, het valt misschien niet in de categorie handdoeken, maar zeker in de categorie badtextiel: Washandjes! Washandjes zijn kleine, handzame doeken die perfect zijn voor het reinigen van je gezicht en lichaam tijdens het douchen of badderen. Door hun compacte formaat passen ze goed over je hand, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ze zijn ideaal voor zowel volwassenen als kinderen en zijn een onmisbaar item in elke badkamer.

Gebruik: Reinigen van gezicht en lichaam, geschikt voor dagelijks gebruik onder de douche of in bad.

Welke handdoeken heb ik nodig?

De keuze voor de juiste handdoeken hangt af van je persoonlijke voorkeur en je huishouden. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het maken van je keuze:

  • Washandjes: Onmisbaar voor de dagelijkse reiniging van gezicht en lichaam.

  • Gastendoekjes: Zorg ervoor dat je altijd een paar gastendoekjes in het toilet en de badkamer hebt liggen voor je gasten.

  • Handdoeken: Dit is een basisbehoefte voor elke badkamer. Zorg dat je er genoeg hebt, zodat je altijd een schone handdoek bij de hand hebt.

  • Middelgrote handdoeken: Perfect voor degenen die iets meer droog oppervlak willen dan de standaard handdoeken bieden, zonder de omvang van een douchehanddoek.

  • Douchehanddoeken: Ideaal als je de voorkeur geeft aan een grotere handdoek na het douchen. Het is handig om er een paar in je badkamer te hebben.

  • Badlakens: Perfect voor mensen die houden van extra luxe en comfort. Ook ideaal voor gebruik op het strand of bij het zwembad.

Kwaliteit en merken bij Textieltopper.eu

Bij Textieltopper.eu vind je een ruim assortiment badtextiel van hoge kwaliteit. Merken zoals Walra, Byrklund, The One Towelling en Cinderella staan bekend om hun duurzame en zachte materialen. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige handdoeken, omdat ze langer meegaan en een aangenamer gebruik bieden.

Het kiezen van de juiste handdoekafmetingen is essentieel voor een comfortabel en praktisch gebruik in je dagelijks leven. Of je nu op zoek bent naar gastendoekjes, handdoeken, middelgrote handdoeken, douchehanddoeken of badlakens, bij Textieltopper.eu vind je een breed assortiment aan kwalitatieve opties. Bezoek onze website en ontdek welke handdoeken het beste bij jouw behoeften passen!

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice. We helpen je graag verder bij het maken van de beste keuze voor jouw badtextiel.


Snelle levering